De ce sa alegi plexiglasul in loc de sticla?

//De ce sa alegi plexiglasul in loc de sticla?

De ce sa alegi plexiglasul in loc de sticla?

By | 2020-09-04T06:35:33+00:00 mai 20th, 2020|Stiri|0 Comments
In general, sticla este mai ieftina decat plexiglasul, este mai putin rezistenta la zgarieturi si mai usor de reciclat. Plexiglasul, e de alta parte, este mai puternic, mai rezistent la elemente si eroziune decat sticla.

Plexiglas este un tip de tabla acrilica transparenta. Denumirea stiintifica este poli (metil metacrilat), uneori abreviata ca PMMA si clasificata ca un termoplastic transparent. Din moment ce plexiglasul este un material plastic, acesta este un produs pe baza de petrol. Sticla este un solid amorf (non-cristalin), un compus anorganic care a racit dintr-un lichid intr-un solid fara a trece printr-o stare cristalina.

Sticla este fragila, transparenta si compusa in principal din siliciu.

Lumina

Suprafetele de sticla reflecta lumina mult mai usor decat suprafetele din plexiglas,. Acest aspect poate crea o stralucire sau reflectii nedorite. Multi producatori de acvarii sau piscine folosesc plexiglasul nu numai pentru rezistenta relativa mai mare, ci si pentru ca ofera o mai mica stralucire si o claritate sporita.

Costuri

Sticla standard este mai ieftina decat placile acrilice clare. Cu toate acestea, preturile vor depinde nu numai de marimea si grosimea lor, dar si de caracteristicile adaugate, cum ar fi straturile de taiere UV si de reducere a stralucirii. In general, cand se compara o foile de sticla si una de plexiglas care ofera aceleaai avantaje, optiunea de sticla va fi mai ieftina dar nu si mai buna.

Cu toate acestea, dat fiind faptul ca plexiglasul este mai rezistent la intemperii si eroziune decat la sticla, costurile de intretinere si inlocuire pe termen lung pot deveni semnificativ mai ieftine cu plexiglas.

Rezistenta la zgarieturi si zgarieturi

Sticla este un material amorf, un lichid „inghetat”. Astfel, este mult mai usor de distrus decat un termoplastic, cum ar fi plexiglas, care este mai moale decat sticla. O problema cu plexiglasul este aceea ca este supus formarii fisurilor atunci cand este adus in contactul cu solventii obisnuiti. Acest lucru face curatarea plexiglasului relativ dificila, deoarece trebuie sa alegeti produse de curatat care pot fi folosite în siguranta, acestea avand, totusi, acelasi pret cu cele obisnuite utilizate pentru sticla. Indepartarea necorespunzatoare poate duce la zgarierea plexiglasului. In general, sticla este mai dificil de zgariat decat plexiglasul poate fi sparta mult mai usor la cele mai mici ploi cu piatra, de exemplu.

Greutatea

Sticla are de aproximativ doua ori densitatea plexiglasului. Prin urmare, o placa de plexiglas cantareste mai putin decat o foaie de sticla de aceleasi dimensiuni. Acest fapt aduce multe beneficii suplimentare, inclusiv costuri mai usoare de manipulare si de transport.

Taierea

Foliile transparente din acril sunt mult mai usor de taiat decat foliile de sticla. Plexiglasul poate fi taiat intr-o mare varietate de forme pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului.

Reciclarea

Sticla poate fi reciclata de nenumarate ori dar mai putin in Romania. Plexiglasul (deoarece implica utilizarea petrochimica) este mai dificil dar nu in Romania si, prin urmare, este mai scump, pentru reciclare dar la Plastic Prest mereu exista o solutie pentru nevoile dumneavoastra.

Va invita si pe magazinul nostru online pentru a identifica produsele de care aveti nevoie.

Leave A Comment