De ce sa alegi policarbonatul Greenhouse

/, Stiri/De ce sa alegi policarbonatul Greenhouse

De ce sa alegi policarbonatul Greenhouse

By | 2019-06-30T13:04:00+00:00 iunie 30th, 2019|Promotie, Stiri|0 Comments

Pentru un gradinar, dar nu numai, una dintre cele mai importante decizii este achizitionarea unui set de sera sau construirea unei cladiri de la zero. De asemenea, la fel de important este daca se utilizeaza material din sticla, folie sau policarbonat. Intregul obiectiv al unei sere este de a lasa lumina sa treaca si de a capta caldura pentru a mentine plantele calde si in crestere.

In mod traditional, serele au folosit panouri de sticla si ulterior, in zonele rurale s-a folosit folia. Totusi, in ultimii ani s-au realizat progrese in constructia  policarbonatului cu pereti dubli care il fac mai eficient sau chiar mai bun decat sticla in multe feluri. Sa luam in considerare cateva caracteristici ale fiecăruia:

Sticla este clara deci permite o lumina mult mai directa. Plasticul din policarbonat distorsioneaza lumina pe care o lasa, ceea ce se numeste lumină difuza. Plantele functioneaza mai bine cu lumina difuza, deoarece lumina directa le poate arde sau supraincalzi. Lumina difuza este capabila sa ajunga in jurul tuturor plantelor. In această situatie, plantele tind sa creasca mai repede. Avantajul clar aici se referă la policarbonat.

Caldura:

Intregul obiectiv al unei sere este de a folosi puterea soarelui pentru a incalzi o camera pentru a creste plantele in afara sezonului. Daca incaperea nu retine caldura, atunci este inutila. Sticla se incalzeste rapid si se raceste la fel de repede, astfel incat sa nu mentina caldura mult timp. O singura foaie de film de policarbonat este de fapt mai putin capabila sa retina caldura decat sticla standard de sera. Din fericire, cele mai multe produse din policarbonat pentru sere sunt de fapt realizate din pereti dubli, precum este policarbonatul GREENHOUSE de la Plastic Prest, in care doua foi de film sunt asamblate cu spatiu intre ele. Acest spatiu tampon intern face ca materialul din policarbonat cu pereti dubli sa fie mult mai bun decat elementul de sticla. Atat sticla, cat si policarbonatul traditional sunt, de fapt, depasite de Policarbonatul Greenhouse. Are o capacitate de doua ori mai mare privind retentia de caldura decat sticla standard si este disponibil imediat pentru cumparare aici la www.plasticprest.ro.

Durabilitate:

Sticla se sparge destul de repede, mai ales in aceasta perioada in care capriciile naturii sunt tot mai violente. Totusi si structura de plastic din policarbonat este, de asemenea, expusa riscului de zgarieturi si rupere. Policarbonatul trebuie sa fie tratat cu un agent de protecție UV pentru a preveni strapungerea  acestuia asa cum este policarbonatul Greenhouse. Sticla nu are nevoie de acest tratament suplimentar. Daca o portiune a capacului trebuie sa fie inlocuita, este mult mai usor sa faceti acest lucru spre deosebire de geamurile individuale de sticla. Cele mai multe policarbonate pe termen lung sunt fabricate pentru a dura aproximativ 15 ani. In general, perioada de garanție a produsului reprezintă un indiciu bun in ceea ce priveste durata de asteptare a acestuia. Sticla va dura atata timp cat nu este sparta si se murdareste de particulele din natura si atunci devine inutila.

Intretinere:

Cele mai multe policarbonate necesita intretinere putina sau deloc, dar cu sticla este o poveste diferita. Deoarece va permite sa lasati mai multa lumina directa, este posibil sa aveti nevoie de un anumit sistem de umbrire al sticlei si va trebui sa aveti nevoie de mai multa atentie in ceea ce priveste aerisirea si fluxul de aer in cazul in care devine prea fierbinte intr-o sera de sticla.

Instalare:

Niciunul material nu este mai usor decat policarbonatul Greenhouse dar trebuie sa fie etansat corespunzator de-a lungul oricarei muchii care a fost taiata, altfel umezeala si mucegaiul pot intra in spatiul neetansat, gol intre foi. Dificultatea de instalare a sticlei vine in incadrare si finisare. Dar, la fel ca in cazul policarbonatului, exista probleme mari daca nu sunt etansate.

Cost:

Costul sticlei si a foii de policarbonat pentru o acoperire cu efect de sera poate varia in funcție de sursa si calitatea materialului. Producatorul poate economisi o buna parte din bani construind propria sera din panouri de sticla recuperate, dar, asa cum am mentionat mai devreme, acest lucru poate fi dificil si necesita o anumită abilitate. Exista o multime de optiuni ieftine de policarbonat, dar acestea nu au tendinta de a dura prea mult timp si nici nu functioneaza bine spre deosebire de policarbonatul Greenhouse. Deoarece acoperirea este principalul furnizor de functie pentru sera dvs., recomandam insistent sa investiti intr-un produs de calitate care sa dureze multi ani. Ar putea parea o idee buna sa cumparati un kit ieftin la inceput, dar cand o inlocuiti la fiecare cativa ani, costul depaseste cu mult raportul financiar de la inceput care v-a determinat sa alegeti optiunea gresita.

Recapitulare:

Designul de sera este o decizie personala de făcut. Sticla si policarbonatul au propriile argumente pro si contra. Majoritatea analizelor din acest articol sunt din punctul de vedere al cultivatorului novice, astfel incat este posibil sa nu gasiti anumite aspecte. De exemplu, daca aveti acces la o cantitate mare de sticla nefolosita dar de calitate, atunci argumentul Policarbonat versus sticla este destul de greu. Ambele materiale sunt destul de bune pentru a face sere frumoase, astfel incat materialul gratuit sau profund redus de calitate decenta este un plus.

Pentru cultivatorul incepator, Policarbonatul Greenhouse, special destinat acestui tip de constructii, poate fi cea mai buna alegere. Cu siguranta realizeaza functia dorita de iluminare si retentie buna a caldurii decat sticla. Poate fi un pic mai scump, dar va necesita o intretinere mai redusa si va va permite sa va concentrati mai mult pe cresterea reala in loc de intretinerea cu efect de sera. Daca alegeti policarbonatul, este important sa cumparati materiale de calitate, precum Greenhouse.

Exista din ce in ce mai mult material de policarbonat pe piata, care este de calitate inferioara. Aceste produse nu vor dura mai mult de 1-2 ani si veti ajunge sa cheltuiti mai multi bani necesitand sa va refaceti, in mod constant, sera. Deci, cea mai buna solutie este policarbonatul Greenhouse deoarece va dura multi ani fara uzura.

Leave A Comment